Arbejdstilsynet har fokus på svejsning - Arbejdsmiljøkurser 2021 - Glædelig jul og godt nytår

Nyhedsbrev 16. maj 2021, 02:34:44       

Arbejdstilsynet har fokus på svejsning

Svejserøg består både af synlige partikler og usynlige gasser og partikler. Røgen er kræftfremkaldende og er den hyppigste årsag til anmeldelse af luftvejssygedomme i metal- og maskinindustrien.

Dit ansvar som arbejdsgiver

Som arbejdsgiver har du et stort ansvar for at sikre, at arbejdet udføres sikkert i din virksomhed. 

Du skal bl.a. sørge for, at 
  • dine medarbejdere har en godkendt uddannelse
  • der er effektiv udsugning, og ventilationsanlægget er vedligeholdt
  • medarbejderne bruger deres punktudsugning
  • der er udarbejdet en kemisk risikovurdering
  • der gives instruktion og denne skal også være skriftlig
Dette har Arbejdstilsynet stor fokus på i øjeblikket, og som vi også omtalte i den seneste nyhedsmail, kører de for tiden en kampagne ”Stop passiv svejsning” - brug punktudsugning.
Samtidig har de også for nyligt sendt et brev ud til virksomheder, der arbejder med svejseprocesser, hvor de minder om både at huske den lovpligtige uddannelse og den kemiske risikovurdering.

Pas på dine medarbejdere, og vær på forkant før Arbejdstilsynet kommer på besøg 

For både at sikre medarbejderne, at I overholder lovgivningen, og at I er på forkant før Arbejdstilsynets besøg, så hjælper vi selvfølgelig gerne med at gennemgå jeres svejseprocesser og rådgiver jer, om I har truffet de rigtige forholdsregler. 
I Avidenz har vi stor erfaring med arbejdsmiljø ved svejsning. Kontakt os for at aftale, hvordan vi hjælper jer bedst muligt med af få foretaget kemisk risikovurdering og instruktioner. 

Kemisk risikovurdering og instruktioner gælder al kemi 

Husk, at kemisk risikovurdering og instruktioner ikke kun gælder for svejsning, men også brug af kemi generelt samt øvrige processer, hvor der udvikles røg og støv, eksempelvis lodning og termisk skæring.

Kontakt os

Kontakt os på telefon 66 17 34 55 eller mail info@avidenz.dk, hvis I ønsker hjælp til kemisk risikovurdering og instruktion, eller hvis I blot vil have nærmere information i første omgang. 
 

Arbejdsmiljøkurser 2021

Vores kursuskatalog for 2021 er færdigt. Her finder du en kort beskrivelse af alle de arbejdsmiljøkurser, vi udbyder i 2021. Det drejer sig både om den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse og suppleringskurser til kompetenceudvikling. 

Nogle af kurserne udbyder vi på eksterne hold, og andre tilbyder vi som interne virksomhedskurser/temamøder, der bliver holdt på jeres virksomhed, og hvor vi tilpasser indholdet til netop jeres virksomheds ønsker og behov.

Læg særligt mærke til kurset "Kemisk APV og instruktion", som er meget aktuelt i øjeblikket med Arbejdstilsynets store fokus på det kemiske arbejdsmiljø.
Læs mere om kurset, og tilmeld dig her.


Se kursuskataloget ved at klikke på billedet herunder.
Arbejdsmiljøkurser 2021

Kontakt os

Har du uddybende spørgsmål til nogle af kurserne, eller ønsker du at få et katalog tilsendt, så kontakt os på telefon 66 17 34 55 eller mail info@avidenz.dk.

Du kan selvfølgelig også læse mere om alle kurserne på vores hjemmeside her.
 

Glædelig jul og godt nytår

Inden længe skal vi sige farvel til 2020. Et meget anderledes og udfordrende år for os alle på grund af COVID-19. Vi håber, at vi snart slipper af med den dyne, der har ligget tungt over hele landet i det seneste års tid.

Vi tror på det og ser positivt frem mod 2021, som vi glæder os til.
Vi ønsker dig og din familie en rigtig glædelig jul og et godt nytår. Samtidig vil vi sige tak for, at du har valgt at modtage vores nyhedsmail. Det er vi rigtig glade for, og vi ser frem til at sende dig endnu flere nyheder og inspiration i 2021. 

Juleferie

Vi holder lukket mellem jul og nytår. 
 
Følg os på         
--
www.avidenz.dk | Kontakt