Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Hjemmearbejdsplads

Mange, både arbejdsgivere og medarbejdere, har opdaget at nogle arbejdsopgaver med fordel kan foregå hjemmefra.

Har I medarbejdere, der arbejder hjemmefra i større eller mindre omfang, så sørg for at indrette en god hjemmearbejdsplads, så medarbejderne ikke får ondt i muskler og led. Det er desuden vigtigt at have styr på de regler og krav, der er til indretningen.

Arbejdsmiljølovgivningen gælder stadig

Arbejdsmiljølovgivningen gælder også ved hjemmearbejde, og arbejdsgiveren har stadig ansvaret for et sundt og sikkert arbejdsmiljø, når arbejdet foregår hjemme. Ved hjemmearbejde stilles der ikke krav om arbejdsstedets indretning, men de særlige regler i skærmbekendtgørelsen er gældende.

De særlige krav til arbejdsstedets indretning hjemme gælder, hvis den ansatte udfører skærmarbejde hjemme regelmæssigt og mere end 2 dage om ugen som et gennemsnit set over en måned. Hvis den ansatte arbejder hjemme regelmæssigt, men kun 2 dage eller mindre om ugen, men også udfører skærmarbejde på andre arbejdssteder og i mere end 2 dage sammenlagt, så gælder reglerne stadig.


Arbejdsgiverens pligt

Det er som nævnt arbejdsgiverens pligt at sikre, at hjemmearbejdet kan foregå sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt. Arbejdsgiveren kan for eksempel godt lade den ansatte bruge sit private skrivebord, stol og computer til skærmarbejdet, hvis dette inventar og udstyr opfylder kravene i skærmbekendtgørelsen. Hvis det ikke er tilfældet, skal arbejdsgiveren på anden måde sørge for, at andet inventar, udstyr mv. er til rådighed for de ansatte. Det kan for eksempel være ved at give medarbejderen mulighed for at tage inventar og udstyr med hjem fra den normale arbejdsplads på virksomheden eller ved at indkøbe inventar og udstyr hjem til medarbejderen. 

I de tilfælde, hvor hjemmearbejdet sker efter ønske fra den ansatte selv, kan arbejdsgiveren stille som forudsætning for hjemmearbejdet, at den ansatte enten selv har det nødvendige inventar og udstyr derhjemme eller selv transporterer det nødvendige inventar og udstyr til og fra den faste arbejdsplads. 

Reglerne gælder IKKE hvis:

 • den ansatte har skærmarbejde hjemme i 2 dage eller mindre om ugen og ikke har skærmarbejde udover denne tid
 • den ansatte har adgang til en skærmarbejdsplads, der anvendes på et fast eller skiftende arbejdssted, som opfylder de særlige krav i skærmbekendtgørelsen


Sådan indretter du en god hjemmearbejdsplads

Indretning af kontor i hjemmet kræver en række foranstaltninger. Der skal for eksempel være styr på:

 • Den rigtige højde på skærmen til din pc
 • Korrekt stole- og bordhøjde samt god understøttelse af armene
 • Lys på kontoret
 • Gerne mulighed for at sidde med siden til vinduer for at undgå modlys i skærmen og for store kontraster i øjnene

Vores eksperter på området hjælper meget gerne med indretningen, og de har en række forslag til kreative løsninger med ting, de fleste i forvejen har derhjemme, som gør indretningen af en god hjemmearbejdsplads overskuelig og let.


Variation og bevægelse forebygger ondt i muskler og led

Uanset hvor godt din arbejdsplads er indrettet, er det væsentligt med variation i dine arbejdsstillinger, samtidig med at du sørger for at få lidt bevægelse ind i løbet af dagen. Det kan for eksempel være en god idé at rejse dig ved telefonsamtaler og hente kaffen eller et glas vand hver gang i stedet for at have en kande stående.

Lidt lette træningsøvelser, der løsner op og styrker de belastede muskler ved stillesiddende arbejde er også klart at anbefale. 


Brug for hjælp?

Ønsker I hjælp til indretning af jeres medarbejderes hjemmearbejdsplads eller inspiration til træningsøvelser med elastisk, så kontakt os på telefon 66 17 34 55 eller mail info@avidenz.dk.
Vi behøver ikke ud til medarbejderne, men kan guide jer og træne med jer via Teams, eller hvad I ønsker.

Vi er her for at hjælpe

Vi har et hold af konsulenter, der alle har et grundigt kendskab til arbejdsmiljøbranchen. Derudover har alle nogle spidskompetencer, der gør, at vi er i stand til at løse specialistopgaver.

Syddanmark

Brynhild D. Joensen
Fysioterapeut

Syddanmark

Jesper Klevang
Fysioterapeut

Syddanmark

Ole Stær
Fysioterapeut

Hvordan er Avidenz som samarbejdspartner?

Vi vil være den bedste samarbejdspartner, når virksomheder vil udvikle deres arbejdsmiljø.

Vi tager altid udgangspunkt i den aktuelle virksomhed og tilpasser vores hjælp og rådgivning til lige præcis jeres ønsker og behov. Sammen med jer finder vi ud af, hvor udviklingspotentialet er, og hvad der bør arbejdes med.

Hos Avidenz stræber vi efter at være den bedste samarbejdspartner, når virksomheder vil udvikle deres arbejdsmiljø. Vi går meget op i at skabe gode relationer med de mennesker, vi samarbejder med, og samtidig udfører vi alle opgaver med stor ekspertise og engagement. Derudover lægger vi vægt på en åben, ærlig og ligeværdig kommunikation.

Vi indleder altid et samarbejde med en afstemning af jeres ønsker og forventninger. Virksomheder er forskellige, og derfor kræver det en individuel vurdering af indsatsområderne. Formålet er dog altid at forebygge og skabe økonomisk tryghed og udbytte gennem:

 • Glade og motiverede medarbejdere/trivsel
 • Færre ulykker/arbejdsskader
 • Færre sygedage
 • Øget produktivitet
 • Øget konkurrenceevne
 • Større kundetilfredshed

Og det hele selvfølgelig kombineret med at sikre, at virksomheden lever op til diverse regler og lovkrav.

Når I indgår et samarbejde med os, er der grundlæggende 2 forskellige måder, det kan gøres på. Her skiller vi os også ud fra andre leverandører i vores branche.

De to samarbejdsformer er:

 1. Virksomhedsaftale
 2. Uden virksomhedsaftale

Virksomhedsaftale
En virksomhedsaftale er en aftale om et løbende samarbejde omkring jeres arbejdsmiljø. Samarbejdet indledes ofte med en vurdering af omfanget af arbejdsmiljøarbejdet ud fra jeres ønsker og behov for vores hjælp. Virksomhedsaftalen fungerer som en slags klippekortsaftale, hvor I køber et antal rådgivningstimer pr. år, som er afstemt med jer. Timerne kan naturligvis variere fra år til år. Dermed kender I jeres budget, og I skal ikke til at modtage et nyt tilbud fra os, hver gang I har et ønske om at få løst en ny opgave. Så er det bare at ringe til jeres kontaktperson, og hvis der er timer tilbage i jeres aftale bliver tiden til opgaven bare taget der fra. Alternativt tilkøber I blot flere timer på aftalen. Nemt, hurtigt og billigt.

I får tilknyttet en fast kontaktkonsulent, som I lærer godt at kende og som hjælper jer med mange af de almindelige opgaver som APV, arbejdsmiljødrøftelse, sikkerhedsrunderinger m.v. 

Uden virksomhedsaftale
Har I ikke behov for et løbende samarbejde med os, så kan I naturligvis købe vores hjælp uden en virksomhedsaftale. Vi vil sammen med jer afdække jeres behov og ønsker – og på den baggrund modtager I et konkret tilbud på en løsning.

Vi har en række højt fagligt kvalificerede konsulenter til at varetage de forskellige krav og nicher hos virksomhederne. Kunder med en virksomhedsaftale får altid en fast kontaktkonsulent, men det er altid en specialiseret konsulent, som bliver koblet på den enkelte opgave afhængig af indholdet i denne. Dermed er det altid de bedst kvalificerede medarbejdere, der løser de aktuelle opgaver for jer.

Samarbejdet med os giver jer en stor fordel, når I skal give tilbud til kunder. I lever nemlig op til de krav om styr på arbejdsmiljø, dokumentationer m.m. som arbejdstilsynet og andre myndigheder kræver og som flere og flere kunder også efterspørger – nogle på grund af krav fra deres kunder osv.

Desuden vil samarbejdet medvirke til at gøre virksomheden attraktiv som arbejdsplads og dermed både kunne være med til at fastholde og tiltrække velkvalificerede medarbejdere.

Klaus Witved, INOX:
“Der er mange gode ting og fordele ved at samarbejde med Avidenz, men det aller bedste er det personlige forhold, vi har fået til kontaktkonsulenten gennem et løbende samarbejde gennem mange år efterhånden. Den relation er helt unik. Samtidig har vi haft kontakt med mange andre fagkonsulenter fra Avidenz, da vores kontaktkonsulent altid ved, hvilken anden fagkonsulent, han kan trække ind over opgaver, som er uden for hans eget specialistområde. Og disse konsulenter har også altid været yderst kompetente. Dette er en tryg måde at samarbejde på for os som virksomhed, for vi er altid sikre på kvaliteten af rådgivningen, og at opgaverne bliver løst af en med de rette kompetencer.”

 

Jan Nielsen, System TM
“Det er rigtig rart med en fast konsulent tilknyttet, som kender huset og vores rytme. Så skal vi ikke starte forfra hele tiden, og vi får altid hurtig respons og hjælp ved problemstillinger. Denne relation sætter vi stor pris på. Gennem vores virksomhedsaftale får vi også hjælp til at afholde AMU-møder, revidere handlingsplaner m.m. – det er rart ikke at skulle tænke på, så vi kan koncentrere os om driften af virksomheden, der har 1. prioritet hos os.

Vi anvender også Avidenz’ digitale arbejdsmiljøsystem, SOSWEB, så vi har alt liggende digitalt. Alle har dermed let adgang til APV, handlingsplaner, kemiske instruktioner m.m.. Systemet giver os overblik og en sikkerhed for, at der er styr på det hele så som lovpligtige eftersyn og møder.
Med app’en der hører til systemet, er det endnu lettere og hurtigt at finde diverse dokumenter frem.”

Vi har en klar vision om at være den bedste samarbejdspartner, når virksomheder vil udvikle deres arbejdsmiljø. Det gør vi gennem blandt andet med dyb forankring i vores værdier:

 • Samarbejde
 • Professionalisme
 • Anerkendelse
 • Kommunikation

Kontakt vores hovedkontor på telefon 66 17 34 55 eller på info@avidenz.dk for en uforpligtende snak om mulighederne for et samarbejde om jeres arbejdsmiljøarbejde.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Kontakt os

Vil I sikre et sundt og sikkert arbejdsmiljø i virksomheden?

Uanset om I vil fastholde eller udvikle jeres arbejdsmiljø og har brug for rådgivning og løsninger, så er vi klar til at hjælpe.

Vi har konsulenter i hele landet

Vi vil være den bedste samarbejdspartner, når virksomheder vil udvikle deres arbejdsmiljø.

Vores hovedkontor ligger i Odense, og vi har konsulenter fordelt over hele landet. Vi er derfor ikke langt fra dig.