Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Miljøansøgning

Virksomheders miljøpåvirkninger skal godkendes eller anmeldes

Har jeres virksomhed produktionsanlæg eller arbejdsprocesser, som medfører en påvirkning af det ydre miljø, så skal jeres miljøforhold enten godkendes eller anmeldes til miljømyndighederne. Dette skal ske FØR virksomheden etableres, sættes i drift eller udvides.

Reglerne om miljøgodkendelse skal sikre, at virksomheder etableres og drives i respekt for mennesker, dyr og planter i omgivelserne.

Hvornår kræves godkendelse, og hvornår skal der blot anmeldes?

Det afhænger af virksomhedens forureningsgrad, om der kræves en godkendelse eller blot en anmeldelse. 

I dag skal ændringer i miljøaktiviteterne på virksomheder, der forarbejder metaller med et produktionsareal på mere end 1.000 m2 blot anmeldes til kommunen.
Ovennævnte er omfattet i Maskinværkstedsbekendtgørelsen (Bekendtgørelse om virksomheder, der forarbejder emner af jern, stål eller andre metaller) og gælder mere konkret for virksomheder, som f.eks. udfører følgende processer:

 • Stansning
 • Kold bearbejdning
 • Drejning og slibning
 • Mekanisk rensning ved tromling
 • Svejsning og skæring
 • Forskellige overfladebehandlinger under særlige forudsætninger

Vil I læse hele Maskinværkstedsbekendtgørelsen, så finder I den på dette link.

Maskinværksteder, som en del af vores kunder hører under, skal altså ikke have en godkendelse, men blot anmelde virksomhedens aktiviteter.
Både godkendelse og anmeldelse foretages elektronisk via platformen Byg og Miljø.

Udleder I spildevand fra produktionen, skal der også søges tilladelse hos kommunen til udledning af dette.

Hvor længe gælder godkendelse og anmeldelse? 

En miljøgodkendelse er gældende de næste 8 år, medmindre der sker ændringer i forhold til den eksisterende miljøgodkendelse.
En miljøanmeldelse er gældende, så længe der ikke foretages ændringer, der udgør en øget miljøbelastning.

 

Vi hjælper med miljøansøgning og anmeldelse

Hos Avidenz tilbyder vi at hjælpe med i alle led i processen om at erhverve, forny eller vedligeholde en miljøgodkendelse eller en anmeldelse.
Vi tilbyder konkret at deltage i udarbejdelsen af ansøgningen om miljøgodkendelse eller den anmeldelse, der som nævnt gælder for maskinværksteder. Vi udfører også de miljøtekniske registreringer, beregninger og målinger, der skal til. Det kan for eksempel være indsamling af data, vejledende støjmålinger og skorstensberegninger.

Kontakt os, og vi sørger for en konstruktiv dialog og et godt samarbejde mellem jer og miljømyndigheden under hele processen.

Læs mere om anmeldeordningen på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside.

Vi er her for at hjælpe

Vi har et hold af konsulenter, der alle har et grundigt kendskab til arbejdsmiljøbranchen. Derudover har alle nogle spidskompetencer, der gør, at vi er i stand til at løse specialistopgaver.

Midt- og Nordjylland

Knud Frydensbjerg
Miljøtekniker

Midt- og Nordjylland

Gurli Drustrup
Miljøingeniør

Syddanmark

Carina E. Jessen
Cand. Scient i biologi og kemi

Hvordan er Avidenz som samarbejdspartner?

Vi vil være den bedste samarbejdspartner, når virksomheder vil udvikle deres arbejdsmiljø.

Vi tager altid udgangspunkt i den aktuelle virksomhed og tilpasser vores hjælp og rådgivning til lige præcis jeres ønsker og behov. Sammen med jer finder vi ud af, hvor udviklingspotentialet er, og hvad der bør arbejdes med.

Hos Avidenz stræber vi efter at være den bedste samarbejdspartner, når virksomheder vil udvikle deres arbejdsmiljø. Vi går meget op i at skabe gode relationer med de mennesker, vi samarbejder med, og samtidig udfører vi alle opgaver med stor ekspertise og engagement. Derudover lægger vi vægt på en åben, ærlig og ligeværdig kommunikation.

Vi indleder altid et samarbejde med en afstemning af jeres ønsker og forventninger. Virksomheder er forskellige, og derfor kræver det en individuel vurdering af indsatsområderne. Formålet er dog altid at forebygge og skabe økonomisk tryghed og udbytte gennem:

 • Glade og motiverede medarbejdere/trivsel
 • Færre ulykker/arbejdsskader
 • Færre sygedage
 • Øget produktivitet
 • Øget konkurrenceevne
 • Større kundetilfredshed

Og det hele selvfølgelig kombineret med at sikre, at virksomheden lever op til diverse regler og lovkrav.

Når I indgår et samarbejde med os, er der grundlæggende 2 forskellige måder, det kan gøres på. Her skiller vi os også ud fra andre leverandører i vores branche.

De to samarbejdsformer er:

 1. Virksomhedsaftale
 2. Uden virksomhedsaftale

Virksomhedsaftale
En virksomhedsaftale er en aftale om et løbende samarbejde omkring jeres arbejdsmiljø. Samarbejdet indledes ofte med en vurdering af omfanget af arbejdsmiljøarbejdet ud fra jeres ønsker og behov for vores hjælp. Virksomhedsaftalen fungerer som en slags klippekortsaftale, hvor I køber et antal rådgivningstimer pr. år, som er afstemt med jer. Timerne kan naturligvis variere fra år til år. Dermed kender I jeres budget, og I skal ikke til at modtage et nyt tilbud fra os, hver gang I har et ønske om at få løst en ny opgave. Så er det bare at ringe til jeres kontaktperson, og hvis der er timer tilbage i jeres aftale bliver tiden til opgaven bare taget der fra. Alternativt tilkøber I blot flere timer på aftalen. Nemt, hurtigt og billigt.

I får tilknyttet en fast kontaktkonsulent, som I lærer godt at kende og som hjælper jer med mange af de almindelige opgaver som APV, arbejdsmiljødrøftelse, sikkerhedsrunderinger m.v. 

Uden virksomhedsaftale
Har I ikke behov for et løbende samarbejde med os, så kan I naturligvis købe vores hjælp uden en virksomhedsaftale. Vi vil sammen med jer afdække jeres behov og ønsker – og på den baggrund modtager I et konkret tilbud på en løsning.

Vi har en række højt fagligt kvalificerede konsulenter til at varetage de forskellige krav og nicher hos virksomhederne. Kunder med en virksomhedsaftale får altid en fast kontaktkonsulent, men det er altid en specialiseret konsulent, som bliver koblet på den enkelte opgave afhængig af indholdet i denne. Dermed er det altid de bedst kvalificerede medarbejdere, der løser de aktuelle opgaver for jer.

Samarbejdet med os giver jer en stor fordel, når I skal give tilbud til kunder. I lever nemlig op til de krav om styr på arbejdsmiljø, dokumentationer m.m. som arbejdstilsynet og andre myndigheder kræver og som flere og flere kunder også efterspørger – nogle på grund af krav fra deres kunder osv.

Desuden vil samarbejdet medvirke til at gøre virksomheden attraktiv som arbejdsplads og dermed både kunne være med til at fastholde og tiltrække velkvalificerede medarbejdere.

Klaus Witved, INOX:
“Der er mange gode ting og fordele ved at samarbejde med Avidenz, men det aller bedste er det personlige forhold, vi har fået til kontaktkonsulenten gennem et løbende samarbejde gennem mange år efterhånden. Den relation er helt unik. Samtidig har vi haft kontakt med mange andre fagkonsulenter fra Avidenz, da vores kontaktkonsulent altid ved, hvilken anden fagkonsulent, han kan trække ind over opgaver, som er uden for hans eget specialistområde. Og disse konsulenter har også altid været yderst kompetente. Dette er en tryg måde at samarbejde på for os som virksomhed, for vi er altid sikre på kvaliteten af rådgivningen, og at opgaverne bliver løst af en med de rette kompetencer.”

 

Jan Nielsen, System TM
“Det er rigtig rart med en fast konsulent tilknyttet, som kender huset og vores rytme. Så skal vi ikke starte forfra hele tiden, og vi får altid hurtig respons og hjælp ved problemstillinger. Denne relation sætter vi stor pris på. Gennem vores virksomhedsaftale får vi også hjælp til at afholde AMU-møder, revidere handlingsplaner m.m. – det er rart ikke at skulle tænke på, så vi kan koncentrere os om driften af virksomheden, der har 1. prioritet hos os.

Vi anvender også Avidenz’ digitale arbejdsmiljøsystem, SOSWEB, så vi har alt liggende digitalt. Alle har dermed let adgang til APV, handlingsplaner, kemiske instruktioner m.m.. Systemet giver os overblik og en sikkerhed for, at der er styr på det hele så som lovpligtige eftersyn og møder.
Med app’en der hører til systemet, er det endnu lettere og hurtigt at finde diverse dokumenter frem.”

Vi har en klar vision om at være den bedste samarbejdspartner, når virksomheder vil udvikle deres arbejdsmiljø. Det gør vi gennem blandt andet med dyb forankring i vores værdier:

 • Samarbejde
 • Professionalisme
 • Anerkendelse
 • Kommunikation

Kontakt vores hovedkontor på telefon 66 17 34 55 eller på info@avidenz.dk for en uforpligtende snak om mulighederne for et samarbejde om jeres arbejdsmiljøarbejde.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Kontakt os

Vil I sikre et sundt og sikkert arbejdsmiljø i virksomheden?

Uanset om I vil fastholde eller udvikle jeres arbejdsmiljø og har brug for rådgivning og løsninger, så er vi klar til at hjælpe.

Vi har konsulenter i hele landet

Vi vil være den bedste samarbejdspartner, når virksomheder vil udvikle deres arbejdsmiljø.

Vores hovedkontor ligger i Odense, og vi har konsulenter fordelt over hele landet. Vi er derfor ikke langt fra dig.