Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Arbejdsmiljøledelse

Et godt arbejdsmiljø giver økonomisk udbytte

Sundhed og sikkerhed på danske virksomheder har i mange år været et område med stor bevågenhed. Medarbejderne er jeres vigtigste ressource, og et godt arbejdsmiljø kan både være med til at fastholde og tiltrække kvalificerede medarbejdere, samtidig med at det reducerer sygedage og styrker virksomhedens omdømme. I sidste ende giver det dermed økonomisk udbytte.

Som et led i at vise, at man har godt styr på sit arbejdsmiljø, har virksomhederne behov for at kunne overvåge, styre og dokumentere arbejdsmiljøarbejdet. Til det er et arbejds-
miljøledelsessystem et godt og effektivt værktøj, som hjælper jeres virksomhed med at arbejde struktureret med læring på arbejdsmiljøområdet.

ISO 45001  som arbejdsmiljøledelsessystem

Opbygning efter ISO 45001 standarden er en af mulighederne. Formålet hermed er at forbedre jeres arbejdsmiljø ved at skabe rammerne for ledelse og styring af de risici, der er inden for jeres arbejdsmiljø. Dette er med til at reducere arbejdsulykker og skabe en sikker og sund arbejdsplads. Standardens krav og vejledning giver jer således et værktøj til at sætte jeres arbejde med arbejdsmiljø i system og sikre, at I løbende kontrollerer jeres arbejdsmiljø samt evaluerer og forbedrer jeres indsatser.

Fordele ved ISO 45001 i forhold til OHSAS 18001

ISO 45001 har afløst den tidligere internationalt anerkendte standard OHSAS 18001. ISO 45001 standarden er opbygget efter den samme High Level Structure (HLS) som også gælder for standarderne for miljøledelse (ISO 14001) og kvalitetsledelse (ISO 9001). Dermed er strukturen (HLS) nu ens for alle 3 ledelsessystemer. Det betyder:

 • For virksomheder, der ønsker at implementere flere ledelsessystemer, bliver det lettere at kombinere nogle af systemelementerne/procedurerne, så de også gælder for ISO 45001.
 • Der bliver bedre sammenhæng mellem ledelsessystemerne ved drift og vedligehold af disse, og det bliver enklere for medarbejderne at forholde sig til indholdet med den nye HLS struktur.
 

Få hjælp til opbygning og implementering af ISO 45001

Hos Avidenz tilbyder vi at hjælpe jeres virksomhed med at blive klar til en certificering ved at hjælpe med opbygning og implementering af et arbejdsmiljøledelsessystem, der opfylder kravene i standarden. Vi tilbyder også at gennemføre interne audits, enten alene eller i forbindelse med processen i opbygningen.

Endvidere tilbyder vi at foretage en indledende arbejdsmiljøgennemgang

ISO 45001 kan implementeres af alle typer virksomheder, uanset størrelse og branche. 


Opret et arbejdsmiljøledelsessystem digitalt i SOSWEB

Uanset om I ønsker en certificering og at opbygge jeres arbejdsmiljøledelsessystem efter ISO 45001 eller ej, kan I med stor fordel opbygge det i vores digitale arbejdsmiljøsystem, SOSWEB. Her kan I også opbygge jeres helt eget arbejdsmiljøledelsessystem, som indeholder præcis det, I ønsker og har behov for.  Vi hjælper jer også gerne med det.  

Anvendelsen af systemet sikrer en ensartethed og struktur samtidig med stor overskuelighed. Dermed er det let og hurtigt at finde dokumenter frem og følge op på handlingsplaner m.m..

Læs mere om SOSWEB og de forskellige moduler i systemet her. Det aktuelle modul til opbygning af et arbejdsmiljøledelsessystem er undermodulet “Håndbøger” i modulet “Dokumenter”.

Vi er her for at hjælpe

Vi har et hold af konsulenter, der alle har et grundigt kendskab til arbejdsmiljøbranchen. Derudover har alle nogle spidskompetencer, der gør, at vi er i stand til at løse specialistopgaver.

Sjælland og Hovedstaden

Søren Rasmussen
Miljøtekniker

Syddanmark

Ole Stær
Fysioterapeut

Syddanmark

Eva Nielsen
Kemiingeniør

Hvordan er Avidenz som samarbejdspartner?

Vi vil være den bedste samarbejdspartner, når virksomheder vil udvikle deres arbejdsmiljø.

Vi tager altid udgangspunkt i den aktuelle virksomhed og tilpasser vores hjælp og rådgivning til lige præcis jeres ønsker og behov. Sammen med jer finder vi ud af, hvor udviklingspotentialet er, og hvad der bør arbejdes med.

Hos Avidenz stræber vi efter at være den bedste samarbejdspartner, når virksomheder vil udvikle deres arbejdsmiljø. Vi går meget op i at skabe gode relationer med de mennesker, vi samarbejder med, og samtidig udfører vi alle opgaver med stor ekspertise og engagement. Derudover lægger vi vægt på en åben, ærlig og ligeværdig kommunikation.

Vi indleder altid et samarbejde med en afstemning af jeres ønsker og forventninger. Virksomheder er forskellige, og derfor kræver det en individuel vurdering af indsatsområderne. Formålet er dog altid at forebygge og skabe økonomisk tryghed og udbytte gennem:

 • Glade og motiverede medarbejdere/trivsel
 • Færre ulykker/arbejdsskader
 • Færre sygedage
 • Øget produktivitet
 • Øget konkurrenceevne
 • Større kundetilfredshed

Og det hele selvfølgelig kombineret med at sikre, at virksomheden lever op til diverse regler og lovkrav.

Når I indgår et samarbejde med os, er der grundlæggende 2 forskellige måder, det kan gøres på. Her skiller vi os også ud fra andre leverandører i vores branche.

De to samarbejdsformer er:

 1. Virksomhedsaftale
 2. Uden virksomhedsaftale

Virksomhedsaftale
En virksomhedsaftale er en aftale om et løbende samarbejde omkring jeres arbejdsmiljø. Samarbejdet indledes ofte med en vurdering af omfanget af arbejdsmiljøarbejdet ud fra jeres ønsker og behov for vores hjælp. Virksomhedsaftalen fungerer som en slags klippekortsaftale, hvor I køber et antal rådgivningstimer pr. år, som er afstemt med jer. Timerne kan naturligvis variere fra år til år. Dermed kender I jeres budget, og I skal ikke til at modtage et nyt tilbud fra os, hver gang I har et ønske om at få løst en ny opgave. Så er det bare at ringe til jeres kontaktperson, og hvis der er timer tilbage i jeres aftale bliver tiden til opgaven bare taget der fra. Alternativt tilkøber I blot flere timer på aftalen. Nemt, hurtigt og billigt.

I får tilknyttet en fast kontaktkonsulent, som I lærer godt at kende og som hjælper jer med mange af de almindelige opgaver som APV, arbejdsmiljødrøftelse, sikkerhedsrunderinger m.v. 

Uden virksomhedsaftale
Har I ikke behov for et løbende samarbejde med os, så kan I naturligvis købe vores hjælp uden en virksomhedsaftale. Vi vil sammen med jer afdække jeres behov og ønsker – og på den baggrund modtager I et konkret tilbud på en løsning.

Vi har en række højt fagligt kvalificerede konsulenter til at varetage de forskellige krav og nicher hos virksomhederne. Kunder med en virksomhedsaftale får altid en fast kontaktkonsulent, men det er altid en specialiseret konsulent, som bliver koblet på den enkelte opgave afhængig af indholdet i denne. Dermed er det altid de bedst kvalificerede medarbejdere, der løser de aktuelle opgaver for jer.

Samarbejdet med os giver jer en stor fordel, når I skal give tilbud til kunder. I lever nemlig op til de krav om styr på arbejdsmiljø, dokumentationer m.m. som arbejdstilsynet og andre myndigheder kræver og som flere og flere kunder også efterspørger – nogle på grund af krav fra deres kunder osv.

Desuden vil samarbejdet medvirke til at gøre virksomheden attraktiv som arbejdsplads og dermed både kunne være med til at fastholde og tiltrække velkvalificerede medarbejdere.

Klaus Witved, INOX:
“Der er mange gode ting og fordele ved at samarbejde med Avidenz, men det aller bedste er det personlige forhold, vi har fået til kontaktkonsulenten gennem et løbende samarbejde gennem mange år efterhånden. Den relation er helt unik. Samtidig har vi haft kontakt med mange andre fagkonsulenter fra Avidenz, da vores kontaktkonsulent altid ved, hvilken anden fagkonsulent, han kan trække ind over opgaver, som er uden for hans eget specialistområde. Og disse konsulenter har også altid været yderst kompetente. Dette er en tryg måde at samarbejde på for os som virksomhed, for vi er altid sikre på kvaliteten af rådgivningen, og at opgaverne bliver løst af en med de rette kompetencer.”

 

Jan Nielsen, System TM
“Det er rigtig rart med en fast konsulent tilknyttet, som kender huset og vores rytme. Så skal vi ikke starte forfra hele tiden, og vi får altid hurtig respons og hjælp ved problemstillinger. Denne relation sætter vi stor pris på. Gennem vores virksomhedsaftale får vi også hjælp til at afholde AMU-møder, revidere handlingsplaner m.m. – det er rart ikke at skulle tænke på, så vi kan koncentrere os om driften af virksomheden, der har 1. prioritet hos os.

Vi anvender også Avidenz’ digitale arbejdsmiljøsystem, SOSWEB, så vi har alt liggende digitalt. Alle har dermed let adgang til APV, handlingsplaner, kemiske instruktioner m.m.. Systemet giver os overblik og en sikkerhed for, at der er styr på det hele så som lovpligtige eftersyn og møder.
Med app’en der hører til systemet, er det endnu lettere og hurtigt at finde diverse dokumenter frem.”

Vi har en klar vision om at være den bedste samarbejdspartner, når virksomheder vil udvikle deres arbejdsmiljø. Det gør vi gennem blandt andet med dyb forankring i vores værdier:

 • Samarbejde
 • Professionalisme
 • Anerkendelse
 • Kommunikation

Kontakt vores hovedkontor på telefon 66 17 34 55 eller på info@avidenz.dk for en uforpligtende snak om mulighederne for et samarbejde om jeres arbejdsmiljøarbejde.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Kontakt os

Vil I sikre et sundt og sikkert arbejdsmiljø i virksomheden?

Uanset om I vil fastholde eller udvikle jeres arbejdsmiljø og har brug for rådgivning og løsninger, så er vi klar til at hjælpe.

Vi har konsulenter i hele landet

Vi vil være den bedste samarbejdspartner, når virksomheder vil udvikle deres arbejdsmiljø.

Vores hovedkontor ligger i Odense, og vi har konsulenter fordelt over hele landet. Vi er derfor ikke langt fra dig.