Risikoanalyse

Det er svært at spå om fremtiden, men ved hjælp af risikoanalyser er det i mange tilfælde muligt at få belyst de steder, hvor der er risiko for en ulykke eller en arbejdsbetinget lidelse. Og på den måde kan man ved at foretage de rette sikkerheds-foranstaltninger reducere risikoen for, at ulykken sker.

Fald og snublen, tunge løft eller risikoen for at blive påkørt af en truck. Det er blot nogle af de risici, der kan være forbundet med dit arbejde. Og for at undgå, at du kommer til skade, er det vigtigt at få øje på alle risici og vurdere dem, så de kan forebygges. 

Hvad er en risikoanalyse?

En risikoanalyse eller risikovurdering handler i bund og grund om at bruge sin fantasi til at forestille sig, hvilke farer, der er ved et bestemt stykke arbejde. Dernæst at holde faren op mod sandsynligheden for, at det kan ske, og til sidst at vurdere hvad man kan gøre for at forebygge det. 

Risikoanalysen giver svar på 3 spørgsmål:

  • Hvad kan gå galt?
  • Hvordan kan vi forhindre, at det går galt?
  • Hvordan kan vi reducere konsekvenserne, hvis det alligevel går galt?


Avidenz har stor erfaring i at foretage risikoanalyser. Lad os hjælpe din virksomhed, og I får minimeret risikoen for, at nogen kommer til skade.

Fod træder på bananskrald - risikoanalyse