Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Hårdt fysisk arbejdsmiljø koster sygefravær og penge

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) har undersøgt sammenhængen mellem et belastende fysisk arbejdsmiljø (eksempelvis arbejde med bøjet eller vredet ryg og tunge løft) og risikoen for en længere sygefraværsperiode.

Resultaterne viste, at sygefraværs-perioder på 6 dage eller mere havde en større sammenhæng med et belastende fysisk arbejdsmiljø end korte sygefraværsperioder. Man mener, at det er fordi de korte sygefravær under 6 dage påvirkes mere af andre ting. Det kan f.eks. skyldes forkølelse, opkast og diarré eller andre ”lette” virus-baserede sygdomme. Altså ting der ikke er relaterede til det fysiske arbejdsmiljø.

Risikoen for sygefravær på 6 dage eller mere for kvinder, der mindst ¼ af arbejdstiden bærer eller løfter på arbejdet, er øget med 24% i forhold til kvinder, der aldrig eller sjældent bærer eller løfter på arbejdet. For mænd er tallet helt oppe på 47% højere risiko.

Undersøgelsens resultater viser tydeligt, at det er værd at prioritere et godt fysisk arbejdsmiljø. I sidste ende sparer det også virksomheden penge.

Læs mere om undersøgelsen her.


Få tilskud til nedslidning og arbejdsulykker

Lange sygemeldinger på grund af hårdt fysisk arbejde er netop et af de områder, som en ny tilskudspulje kan være med til at løse. Tilskuddet dækker ikke selve sygemeldingen, men den hjælp I som virksomhed har brug for til at forebygge og forbedre det fysiske arbejdsmiljø, så I undgår nedslidning og ulykker med sygemeldinger til følge. Så det er til gavn for både virksomhedens økonomi og medarbejderne.

Læs mere om tilskudspuljen, og få inspiration til projekter i kataloget her.

Del dette indlæg:

Andre indlæg

Natarbejder
Arbejdsmiljø

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

Medarbejderne er jeres vigtigste ressource, og det er essentielt, at de har det godt og trives.
Men natarbejde kan være forbundet med helbredsproblemer, og derfor skal natarbejdere tilbydes helbredskontroller for at sikre, at deres helbred ikke tager skade af natarbejdet (jf. arbejdsmiljøloven).

Læs hele nyheden
Ny bekendtgørelse m systematisk arbejdsmiljø
Arbejdsmiljø

Skab trivsel og udvikling gennem arbejdsmiljøet

Den 1. februar 2024 trådte en ny bekendtgørelse om systematisk arbejdsmiljø (BEK 65) i kraft. I den er der fokus på samarbejdet i virksomhederne om et sikkert og sundt arbejdsmiljø.

Hos Avidenz anbefaler vi, at I anvender den årlige arbejdsmiljødrøftelse til at arbejde systematisk og strategisk med jeres arbejdsmiljø.

Læs hele nyheden
Arbejdsmiljø

Digitaliser arbejdsmiljøet, og spar tid

Et sikkert arbejdsmiljø har aldrig været vigtigere end i dag. Både for at leve op til de stigende krav fra myndigheder og kunder og ikke mindst for at skabe de bedst mulige rammer for virksomhedens medarbejdere.

Men hvordan gør I det effektivt, nemt og hurtigt i hverdagen, så I opnår fordelene ved et sikkert arbejdsmiljø, samtidig med at I kan koncentrere jer om at drive jeres forretning?

Læs hele nyheden