Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Hos Vestas kickstarter de dagen med elastikøvelser

Stort engagement og højt humør

Der var stort engagement og højt humør, da medarbejderne hos Vestas i Esbjerg blev introduceret til træning med elastikker. Elastikøvelserne var sidste led i et ergonomiforløb omkring tunge løft og arbejdsstillinger, som Avidenz’ fysioterapeut, Lotte Bjerg Olesen, har kørt på virksomheden.

 ”Lotte sprudlede af energi og delte samtidig sin viden om kroppens begrænsninger, så det var en fornøjelse at deltage”, siger Vagn Albertsen, HSE-specialist hos Vestas, Esbjerg.


Fokus på tunge løft og dårlige arbejdsstillinger

Forløbet startede med, at Lotte fik en rundvisning i produktionen og en snak med medarbejderne. Lotte gjorde sig notater om de ting, hun observerede om forholdene i produktionen og tog nogle billeder. Begge dele skulle senere bruges i forbindelse med undervisning af medarbejderne.

Lotte forberedte et målrettet undervisningsmateriale og en case med opgaver. Medarbejderne blev herefter undervist i regler og love omkring tunge løft og arbejdsstillinger, og i løbet af de 2,5 time skulle medarbejderne også arbejde med casen. Undervejs skulle de selv komme med eksempler på, hvornår der opstod tunge løft og uhensigtsmæssige arbejdsstillinger i deres daglige arbejde.

Alle input fra medarbejderne blev noteret i APV handlingsplanen, så der løbende bliver kigget på, hvad der kan gøres for at reducere tunge løft og forbedre arbejdsstillingerne.


Elastiktræningen er en succes

Som nævnt indledningsvist blev forløbet afsluttet med introduktion til træning med elastikker, både for kontor- og produktionsmedarbejderne. Begge steder har de taget træningen til sig og er nu i fuld gang med elastikøvelserne i deres hverdag med fokus på at reducere gener i muskler og led.


Foto: AdobeStock 

”Lotte kickstartede virkelig elastikøvelserne. Vi har længe villet i gang med elastikøvelser, men manglede bare det sidste skub for at komme rigtigt i gang. Lotte introducerede os i mindre grupper til forskellige elastikøvelser, og vi bruger nu ca. 3-5 min. dagligt på opvarmning med 5 forskellige øvelser, inden dagens arbejde startes op”, fortæller Vagn Albertsen og fortsætter:

”Vores erfaring med træningen med elastikker er, at det forebygger ulykker, at det styrker muskler og led, at det er en øjenåbner til dem, der gerne vil være mere fysisk aktive, og at det medvirker til at give en god start på dagen”.

Og det betaler sig – blot få minutters daglig træning gør nemlig en markant forskel.


Stor tilfredshed med samarbejdet

Samarbejdet mellem Vestas og Lotte har fungeret rigtig godt, og begge parter udtrykker efterfølgende stor tilfredshed hermed:
”Jeg har oplevet stort engagement fra ledelse og medarbejdere til at komme i gang med opgaven, at få noteret opgaverne ned, at sætte træningen i gang og være meget løsningsorienteret i processen før, under og efter”, udtaler Lotte Bjerg Olesen.

Og Vagn Albertsen fortæller: ”Det har været et rigtig godt og positivt forløb, vi har haft med Lotte. Vi har fået identificeret arbejdsopgaver i både produktion og på lageret med tunge løft, træk og skub. Opgaverne løses nu gennem vores APV handlingsplan til medarbejdernes store tilfredshed.

Og kontorpersonalet fik en grundig uddannelse i indstilling af kontorstol og arbejdsbord samt placering af tastatur og skærme. Desuden fik de inspiration til at variere kontorarbejdet og vist øvelser, der forebygger spændinger i kroppen ved langvarigt kontorarbejde”.

————————————————————————————————————————————————

Kunne I også tænke jer et forløb med fokus på ergonomi og/eller træning med elastikker, så kontakt os for en snak om mulighederne på telefon 66 17 34 55 eller mail info@avidenz.dk

Del dette indlæg:

Andre indlæg

Natarbejder
Arbejdsmiljø

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

Medarbejderne er jeres vigtigste ressource, og det er essentielt, at de har det godt og trives.
Men natarbejde kan være forbundet med helbredsproblemer, og derfor skal natarbejdere tilbydes helbredskontroller for at sikre, at deres helbred ikke tager skade af natarbejdet (jf. arbejdsmiljøloven).

Læs hele nyheden
Ny bekendtgørelse m systematisk arbejdsmiljø
Arbejdsmiljø

Skab trivsel og udvikling gennem arbejdsmiljøet

Den 1. februar 2024 trådte en ny bekendtgørelse om systematisk arbejdsmiljø (BEK 65) i kraft. I den er der fokus på samarbejdet i virksomhederne om et sikkert og sundt arbejdsmiljø.

Hos Avidenz anbefaler vi, at I anvender den årlige arbejdsmiljødrøftelse til at arbejde systematisk og strategisk med jeres arbejdsmiljø.

Læs hele nyheden
Arbejdsmiljø

Digitaliser arbejdsmiljøet, og spar tid

Et sikkert arbejdsmiljø har aldrig været vigtigere end i dag. Både for at leve op til de stigende krav fra myndigheder og kunder og ikke mindst for at skabe de bedst mulige rammer for virksomhedens medarbejdere.

Men hvordan gør I det effektivt, nemt og hurtigt i hverdagen, så I opnår fordelene ved et sikkert arbejdsmiljø, samtidig med at I kan koncentrere jer om at drive jeres forretning?

Læs hele nyheden