Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

CE-mærkning

Regler og krav til CE-mærkning af maskiner og maskinanlæg

I en verden, hvor teknologi og maskineri spiller en stadig større rolle, er det afgørende at have styr på, at disse maskiner er sikre og opfylder de nødvendige standarder. CE-mærkning er en bekræftelse af, at et produkt overholder direktivernes krav til sundhed og sikkerhed.

Alle maskiner og maskinanlæg fremstillet efter 1. januar 1995 skal være CE-mærkede. Mærkningen viser, at udstyret er sikkert at bruge og ikke udgør en risiko for brugeren eller omgivelserne. Men at forstå reglerne og kravene til CE-mærkning kan være komplekst. Derfor vil et kursus i CE-mærkning være en god ide.

Se, hvornår vi afholder kurset, og tilmeld dig herunder.

Kommende kurser

CE-mærkning

Indhold, udbytte og målgruppe

Udbytte

Et kursus i CE-mærkning af maskiner og maskinanlæg giver deltagerne den nødvendige viden og værktøjer til at navigere i denne komplekse verden af standarder og regler. Med denne viden kan I sikre, at jeres virksomhed overholder lovgivningen, beskytter jeres medarbejdere og kunder og undgår potentielle bøder eller retssager.

Deltag derfor i vores kursus i CE-mærkning, og få en gennemgang af lovgivningen og reglerne for CE-mærkning af maskiner ved:

  • Køb af nye maskiner
  • Egenproducerede maskiner
  • Delmaskiner og sammenbygning af maskiner

Efter kurset vil du være klædt på til at forstå, hvornår og hvordan en maskine skal CE-mærkes samt hvilke forpligtelser fabrikanten har i denne forbindelse.

Indhold på kurset i CE-mærkning

De konkrete emner, vi gennemgår på kurset, vil være:

  • Introduktion til maskinsikkerhed generelt
  • Kriterier for, hvornår en maskine skal CE-mærkes
  • Undtagelser: Hvilke maskiner behøver ikke CE-mærkes?
  • Definition af en fabrikant og dennes forpligtelser
  • Hvad omfatter en CE-mærkning
  • Krav til teknisk dokumentation, herunder blandt andet brugsanvisning, risikovurdering, overensstemmelseserklæring, konstruktions- og fabrikationstegninger og Væsentlige Sikkerheds- og Sundhedskrav (VSSK)

Målgruppe

Kurset i CE-mærkning henvender sig til arbejdsgivere, ledere, teknisk personale, maskinbyggere eller andre med interesse for emnet. Der kræves ingen særlige forudsætninger for at deltage på kurset.

Kontakt os

Vil du vide mere om vores kursustilbud?

Hanne Rudbeck Andersen, kursussekretær

Kursuskatalog 2024

I vores kursuskatalog finder du en kort beskrivelse af alle de kurser, vi tilbyder. Der er masser af inspiration at hente.

Læs kataloget ved at klikke herunder.

Du kan også læse mere om alle kurserne og finde link til tilmelding via menupunkterne herunder.