Ergonomikursus

Mange mennesker vil i løbet af deres arbejdsliv opleve smerter og gener i kroppens muskler og led, men ved at fokusere på ergonomi og sikker adfærd gennem arbejdsdagen kan dette minimeres. I sidste ende er det til gavn for både de ansatte og arbejdspladsen, da det kan reducere smerter, sygefravær og tabt arbejdsfortjeneste.


Vil I sikre god ergonomi på arbejdspladsen? 

Så få et ergonomikursus.

Hos Avidenz tilbyder vi ergonomikurser for virksomheder. Kan I som virksomhed samle blot 4-5 medarbejdere til kurset, kan vi afholde et specielt tilrettelagt kursus hos jer, som er målrettet jeres unikke ønsker og behov. Her på siden kan du læse nærmere om indholdet og udbyttet for jer ved at få et kursus i ergonomi.

Udbytte

Formålet med vores ergonomikurser er at give deltagerne et teoretisk og praktisk indblik i de udfordringer, der kan opstå i det ergonomiske arbejdsmiljø. Deltagerne vil efter kurset være i stand til at screene det ergonomiske arbejdsmiljø og vurdere risici i arbejdet samt forebygge nedslidning og smerter i muskler og led.

Et ergonomikursus vil være en god investering for både medarbejdere og arbejdsgivere, da det kan hjælpe med at forbedre arbejdsmiljøet, reducere skader og gener samt øge produktiviteten og trivslen på arbejdspladsen.
 

Indhold på ergonomikurset

  • Gennemgang af kroppens muskler og led som belastes ved forskellige arbejdsstillinger og løft

  • Regler og anbefalinger på området

  • Hensigtsmæssig indretning af arbejdspladsen og planlægning af arbejdet – herunder begrebet ”nudging”

  • Vaner, kultur og sikker adfærd

  • God brug af tekniske hjælpemidler

  • Fysiske øvelser/pausegymnastik – hvad er effekten?

  • God brug af værnemidler fx fodtøj, knæbeskyttelse og høreværn

  • Praktiske øvelser og cases fra andre virksomheder


Målgruppe

Vores ergonomikurser henvender sig til medarbejdere på tværs af virksomheder, fagområder og brancher. Et kursus i ergonomi kan være til gavn for alle, der vil sikre et bedre ergonomisk arbejdsmiljø, men vil være særlig relevant for virksomheder, hvor der forekommer manuelt arbejde, løft og belastende arbejdsstillinger. 

Vi tilbyder desuden også mere målrettede ergonomikurser, hvor der er fokus på ergonomien enten på kontoret eller i produktionen.

Du kan hente et kursublad for ergonomi i produktionen her og for ergonomi på kontoret her.
 

Praktisk information

Varigheden på kurset aftales individuelt afhængig af de konkrete emner og behov. Dog er minimum, hvad der svarer til 1/2 dags supplerende arbejdsmiljøuddannelse.

Et kursus i ergonomi kan derfor anvendes som en del af den supplerende uddannelse for medlemmer af Arbejdsmiljøorganisationen og deres løbende kompetenceudvikling.

Har I en virksomhedsaftale med Avidenz, kan kurset afholdes inden for virksomhedens timer. Alternativt kan kurset selvfølgelig købes separat. 

Kurset vil som regel veksle mellem oplæg fra Avidenz og dialog med deltagerne, ligesom der vil indgå praktiske eksempler.
 

Bestil et ergonomikursus

Er du interesseret i at bestille et ergonomikursus, eller har du spørgsmål til kurset?

Så kontakt os på 66 17 34 55 eller info@avidenz.dk for nærmere information og for at få en pris. 

 

Vi ser frem til at høre fra dig.

Hent en pdf med information om ergonomikurset her.

 

Du kan også læse mere om ergonomi på arbejdspladsen her.