Kursus i indeklima

Vil I sikre et godt indeklima i virksomheden? Et godt og sundt indeklima er altafgørende for både vores velvære, trivsel og vores helbred.

Undersøgelser viser, at har vi det eksempelvis for varmt, nedsættes vores koncentration og præstation med helt op til 50 %. Samtidig kan et dårligt indeklima desuden være skyld i decideret sygdom.

Indeklimaet har altså betydning for både medarbejdernes sundhed og virksomhedens økonomi. Det er derfor vigtigt, at man som virksomhed fokuserer på at skabe et sundt og behageligt indeklima for medarbejderne.

Hos Avidenz tilbyder vi indeklimakurser, der kan hjælpe jer med at styrke og opnå et optimalt indeklima på arbejdspladsen. Her på siden kan du læse nærmere om indholdet på vores kursus i indeklima, og du finder praktiske informationer nederst på siden.


Udbytte

Ved at deltage i et kursus i indeklima vil I som deltagere få viden om de forhold, der påvirker indeklimaet, og hvordan man kan skabe et sundt og behageligt arbejdsmiljø. Dette indebærer faktorer som luftfugtighed, temperaturer, fugt, træk og ventilation.
 
I vil få indblik i, hvad der skaber et godt eller dårligt indeklima, og vi gennemgår eksempler på, hvad der kan gøres for at afhjælpe eventuelle problemer. Således får I indsigt i, hvordan I identificerer og løser mulige problemer med indeklimaet og skaber en mere produktiv og sund arbejdsplads.
 

Indholdet på vores indeklimakursus

Indholdet på vores indeklimakursus kan tilpasses, så det er målrettet netop jeres virksomhed og de udfordringer, I oplever med indeklimaet. 
 
Herunder har vi skitseret nogle eksempler på emner, vi som regel kommer omkring:
 
 • Krav til et godt indeklima

 • Typiske gener i indeklimaet

 • Forhold der har betydning for indeklimaet, som f.eks.:
  o Temperatur og træk
  o Støv og rengøring
  o Afgasning fra materialer
  o Forureningsbelastning fra personer og aktivitetsniveau
  o Fugt og mikroorganismer
  o Luftfugtighed
  o Ventilation

 • Metoder til kortlægning/undersøgelse af indeklimaet

 • Eksempler på løsninger
   

Målgruppe

Kurset henvender sig først og fremmest til medlemmer af Arbejdsmiljøorganisationen eller andre med interesse for emnet, som ønsker viden om og indsigt i, hvordan man bedst muligt skaber en sund og behagelig arbejdsplads med fokus på indeklimaet.
 
Et kursus i indeklima er særligt relevant for virksomheder, hvor medarbejderne bruger meget tid indendørs, og hvor der er mulighed for, at indeklimaet kan påvirke medarbejdernes sundhed og trivsel negativt. 
 

Praktisk information

Varigheden på kurset aftales individuelt afhængig af de konkrete emner og behov. Dog er minimum, hvad der svarer til 1/2 dags supplerende arbejdsmiljøuddannelse. Dette kursus i Indeklima kan dermed anvendes som en del af den supplerende uddannelse for medlemmer af Arbejdsmiljøorganisationen og deres løbende kompetenceudvikling.
 
Har I en virksomhedsaftale med Avidenz, kan kurset afholdes inden for virksomhedens timer, evt. i forbindelse med, at vi i forvejen gennemfører en opgave i jeres virksomhed i forhold til virksomhedens indeklima.
Alternativt kan kurset selvfølgelig købes separat. Kontakt os for at høre nærmere og for at få en pris.
 
Kurset afholdes hos jer og veksler mellem oplæg fra Avidenz og dialog med deltagerne, ligesom der vil indgå praktiske eksempler.
 
Vi gør opmærksom på, at der ikke indgår en kortlægning af virksomhedens indeklima i kurset. Dette skal aftales særskilt.
 

Bestil et kursus i indeklima

Er du interesseret i at bestille et indeklimakursus, eller har du spørgsmål, så er du meget velkommen til at kontakte os på tlf. 66 17 34 55 eller info@avidenz.dk. 
 
Vi ser frem til at høre fra dig.

 

Læs mere om indeklima på arbejdspladsen her.

Du kan også hente en pdf med information om indeklimakurset her.