Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

95 mio. kr. til arbejdsmiljøet

Ny trepartsaftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter er for nyligt blevet enige om en ny trepartsaftale for arbejdsmiljøet, som gælder til 2030. Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Trepartsaftalen er en udløber af “Aftale om en ny og forbedret arbejdsmiljøindsats og ordnede forhold på arbejdsmarkedet” fra april 2019. Der er nemlig fortsat plads til forbedring af arbejdsmiljøet på danske arbejdsplader. De nye mål skal fremme et mere sikkert og sundt arbejdsmiljø, og at centrale aktører på arbejdsmiljøområdet trækker i samme retning.

Der er konkret aftalt 4 nye nationale mål for arbejdsmiljøindsatsen:

 • Stærk sikkerhedskultur på arbejdspladser
  – færre skal udsættes for arbejdsulykker
 • Sikkert og sundt arbejde med kemi
  – færre skal udsættes for farlig kemi på arbejdspladsen
 • Sikkert og sundt ergonomisk arbejdsmiljø
  – færre skal udsættes for væsentlige fysiske belastninger
 • Sikkert og sundt psykisk arbejdsmiljø
  – færre skal udsættes for væsentlige psykiske belastninger


Aftalen skal nu omsættes til egentlige måltal i udvalgte brancher, da udfordringerne kan være forskellige alt afhængig af branche. Branchemåltallene skal skabe ejerskab og gøre målene relevante og konkrete for arbejdspladserne og for andre aktører i branchen. 


Du kan læse hele pressemeddelelsen via linket her.

Del dette indlæg:

Andre indlæg

Arbejdsmiljø

Digitaliser arbejdsmiljøet, og spar tid

Et sikkert arbejdsmiljø har aldrig været vigtigere end i dag. Både for at leve op til de stigende krav fra myndigheder og kunder og ikke mindst for at skabe de bedst mulige rammer for virksomhedens medarbejdere.

Men hvordan gør I det effektivt, nemt og hurtigt i hverdagen, så I opnår fordelene ved et sikkert arbejdsmiljø, samtidig med at I kan koncentrere jer om at drive jeres forretning?

Læs hele nyheden
Reglement

Arbejdstilsynet har afskaffet smiley-ordningen

Fra den 1. februar var det slut med de røde, gule og grønne smileyer som Arbejdstilsynet i mere end 15 år har tildelt virksomheder efter et tilsynsbesøg.

Smiley-ordningen erstattes af et nyt system, som blandt andet skal skabe større gennemsigtighed om arbejdsmiljøet på den enkelte virksomhed og motivere virksomheder til at arbejde med arbejdsmiljøet.

Læs hele nyheden
Natarbejder
Reglement

Nye overenskomst-regler for helbredskontrol ved natarbejde

Natarbejde kan være forbundet med helbredsproblemer. Derfor skal natarbejdere tilbydes helbredskontroller for at sikre, at deres helbred ikke tager skade af natarbejdet.
I mange overenskomster, som gælder fra den 1. marts 2024, er parterne blevet enige om at følge Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljøs (NFA’s) anbefalinger om natarbejde.

Læs hele nyheden