Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Arbejdstilsynet har fokus på svejsning

Svejserøg består både af synlige partikler og usynlige gasser og partikler. Røgen er kræftfremkaldende. Læs bl.a. om dit ansvar som arbejdsgiver her.

Den kræftfremkaldende svejserøg er den hyppigste årsag til anmeldelse af luftvejssygedomme i metal- og maskinindustrien.


Dit ansvar som arbejdsgiver

Som arbejdsgiver har du et stort ansvar for at sikre, at arbejdet udføres sikkert i din virksomhed.


Du skal bl.a. sørge for, at
 

• dine medarbejdere har en godkendt uddannelse

• der er effektiv udsugning, og ventilationsanlægget er vedligeholdt

• medarbejderne bruger deres punktudsugning

• der er udarbejdet en kemisk risikovurdering

• der gives instruktion og denne skal også være skriftlig


Dette har Arbejdstilsynet stor fokus på i øjeblikket, hvor de også kører en kampagne ”Stop passiv svejsning” – brug punktudsugning.
Samtidig har de også for nyligt sendt et brev ud til virksomheder, der arbejder med svejseprocesser, hvor de minder om både at huske den lovpligtige uddannelse og den kemiske risikovurdering.

Pas på dine medarbejdere, og vær på forkant før Arbejdstilsynet kommer på besøg

For både at passe på medarbejderne, sikre at I overholder lovgivningen, og at I er på forkant før Arbejdstilsynets besøg, så hjælper vi selvfølgelig gerne med at gennemgå jeres svejseprocesser og rådgiver jer, om I har truffet de rigtige forholdsregler.
I Avidenz har vi stor erfaring med arbejdsmiljø ved svejsning. Kontakt os for at aftale, hvordan vi hjælper jer bedst muligt med af få foretaget kemisk risikovurdering og instruktioner.

Kemisk risikovurdering og instruktioner gælder al kemi

Husk, at kemisk risikovurdering og instruktioner ikke kun gælder for svejsning, men også brug af kemi generelt samt øvrige processer, hvor der udvikles røg og støv, eksempelvis lodning og termisk skæring.


Kontakt os

Kontakt os på telefon 66 17 34 55 eller mail info@avidenz.dk, hvis I ønsker hjælp til kemisk risikovurdering og instruktion, eller hvis I blot vil have nærmere information i første omgang.

Del dette indlæg:

Andre indlæg