En ny bekendtgørelse om systematisk arbejdsmiljø træder i kraft i morgen, den 1. februar 2024.

Arbejdstilsynet skriver selv, at de nye regler skal gøre APV’en til et mere aktivt og handlingsorienteret redskab i arbejdsmiljøarbejdet. Ændringerne skal samtidig tydeliggøre de eksisterende roller i arbejdsmiljøorganisationen, så det bliver nemmere for virksomhederne at samarbejde om arbejdsmiljø.

Det er altså emner som organisering af arbejdsmiljøorganisationen, arbejdspladsvurdering (APV) og den årlige arbejdsmiljødrøftelse, der er omdrejningspunktet.

I første omgang vil vi blot gøre opmærksom på, at bekendtgørelsen er kommet, og på et senere tidspunkt vil vi komme med vores vurderinger og anbefalinger til det systematiske arbejdsmiljøarbejde på baggrund heraf. Følg med her på vores hjemmeside, og tilmeld dig evt. vores nyhedsmail, så du får informationen direkte, når vi skriver mere i dette på et tidspunkt.

I mellemtiden kan du læse hele Arbejdstilsynets nyhed om emnet her.

Du er også velkommen til at kontakte os på info@avidenz.dk eller telefon 66 17 34 55, hvis du har spørgsmål eller ønsker hjælp, så vi sammen kan sikre, at jeres virksomhed lever op til lovgivningen.