Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Flere ergonomiske krav i arbejdet giver smerter

Smerter i ryg, nakke og skulder er en stor udfordring på danske arbejdspladser, særligt for personer med fysisk betonet arbejde. Inden for det ergonomiske arbejdsmiljø har man traditionelt set på enkeltstående risikofaktorer, som eksempelvis at arbejde med foroverbøjet ryg eller tunge løft, uden at tage højde for den samlede påvirkning.

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø har foretaget nogle undersøgelser, der viser, at medarbejdere, der både arbejder med løft, foroverbøjet ryg, hænderne over skulderhøjde, og gentagne armbevægelser en stor del af arbejdsdagen, har højere risiko for at udvikle smerter i lænderyggen, nakke og skulder. Jo flere af de ergonomiske krav medarbejderne udsættes for desto større risiko for smerter.

Variation i arbejdet med mulighed for restitution, bedre brug af tekniske hjælpemidler samt bedre organisering af arbejdet kan være en del af løsningen, lød konklusionen fra forskere fra NFA.

Læs mere om undersøgelsen her.


Lige nu kan I få tilskud til forbedringer 

Lige nu er måske det rette tidspunkt til at få kigget på de ergonomiske udfordringer, der kan være på jeres arbejdsplads. I hvert fald er det i øjeblikket muligt at få økonomisk tilskud til at forbedre det ergonomiske arbejdsmiljø. Private virksomheder med op til 50 ansatte har nemlig siden marts måned kunnet søge om tilskud på 80 procent af omkostningerne til projekter, der forebygger fysisk og psykisk nedslidning samt arbejdsulykker.

Det drejer sig mere konkret om rådgivning og undervisning ved en autoriseret arbejdsmiljørådgiver, leje af tekniske hjælpemidler, der prøves af og til sundhedsfremme på arbejdspladsen. 
Puljen er på 105 mio. kr. årligt indtil 2023. 


Bliv inspireret her

Vi har samlet en række forslag til projekter i et katalog. Klik her eller på billedet herunder, og bliv inspireret. 

Forside af inspirationskatalog.jpg

Du er naturligvis også velkommen til at kontakte os på telefon 66 17 34 55 eller mail info@avidenz.dk for at få kataloget tilsendt.

Vi ser frem til at høre fra jer, når I er klar til en snak om mulighederne for jer. Vi hjælper i hele processen fra definition af projektet, ansøgning, eksekvering og det afsluttende regnskab.

Del dette indlæg:

Andre indlæg

Arbejdsmiljø

Digitaliser arbejdsmiljøet, og spar tid

Et sikkert arbejdsmiljø har aldrig været vigtigere end i dag. Både for at leve op til de stigende krav fra myndigheder og kunder og ikke mindst for at skabe de bedst mulige rammer for virksomhedens medarbejdere.

Men hvordan gør I det effektivt, nemt og hurtigt i hverdagen, så I opnår fordelene ved et sikkert arbejdsmiljø, samtidig med at I kan koncentrere jer om at drive jeres forretning?

Læs hele nyheden
Arbejdsmiljø

2 nye kampagner fra Arbejdstilsynet

Arbejdstilsynet har for nyligt lanceret 2 nye kampagner, der sætter fokus på at arbejde sikkert i højden. Årsagen er, at der sker alt for mange arbejdsulykker med fald fra stiger, stilladser, tage og andre steder, fordi de ansatte enten ikke er instrueret godt nok eller ikke overholder instruktionen og er uforsigtige.

Læs hele nyheden