Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Ny bekendtgørelse åbner op for muligheden for recirkulation

Der er kommet en ny bekendtgørelse om faste arbejdssteders indretning (BEK. nr. 835). Bekendtgørelsen trådte i kraft den 1. juli 2023.

I kapitel 8, der omhandler ventilation, fremgår det, at der åbnes op for muligheder for recirkulation i visse tilfælde. Mulighederne er indtil videre kun gældende i forbindelse med støvende arbejdsprocesser. Der er dog en række betingelser og særlige forhold som for eksempel kontrolanordninger osv., der skal være opfyldt, for at det er tilladt at recirkulere.

I finder link til hele bekendtgørelsen her.

 

Recirkulation på byggepladser

Der er i øvrigt også regelændringer i forhold til recirkulation på byggepladser mv., men også her kræver det, at I opfylder en række betingelser.

 

Få rådgivning, før I recirkulerer

Betingelserne for recirkulation er så omfattende og komplekse, at vi klart anbefaler alle vores kunder og andre til at søge rådgivning, før man etablerer ventilationsanlæg med recirkulation.
Og vi er naturligvis klar til at hjælpe jer. Kontakt os på telefon 66 17 34 55 eller mail info@avidenz.dk.

Del dette indlæg:

Andre indlæg

Reglement

Arbejdstilsynet har afskaffet smiley-ordningen

Fra den 1. februar var det slut med de røde, gule og grønne smileyer som Arbejdstilsynet i mere end 15 år har tildelt virksomheder efter et tilsynsbesøg.

Smiley-ordningen erstattes af et nyt system, som blandt andet skal skabe større gennemsigtighed om arbejdsmiljøet på den enkelte virksomhed og motivere virksomheder til at arbejde med arbejdsmiljøet.

Læs hele nyheden
Natarbejder
Reglement

Nye overenskomst-regler for helbredskontrol ved natarbejde

Natarbejde kan være forbundet med helbredsproblemer. Derfor skal natarbejdere tilbydes helbredskontroller for at sikre, at deres helbred ikke tager skade af natarbejdet.
I mange overenskomster, som gælder fra den 1. marts 2024, er parterne blevet enige om at følge Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljøs (NFA’s) anbefalinger om natarbejde.

Læs hele nyheden