Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Enighed om ændrede regler for hjemmearbejde

Beskæftigelsesministeriet erklærede for nyligt i en pressemeddelelse, at nye regler for hjemmearbejde er på plads. Og det er med bred politisk opbakning til reglerne, som er lavet for at imødekomme, at stadig flere mennesker har skiftende arbejdssteder. 

De særlige skærmregler vil fremover først gælde efter mere end 2 dages regelmæssigt skærmarbejde om ugen. Hidtil har det været sådan, at reglerne allerede gjaldt, når skærmarbejdet enten foregik i hele arbejdstiden eller foregik regelmæssigt og arbejdstiden svarede til 1 dag eller mere inden for en normal arbejdsuge. 

De nye regler forventes at træde i kraft i slutningen af april 2022.

Læs hele pressemeddelelsen, og se politikernes udtalelser om aftalen her.
 

Det betyder de særlige skærmregler i praksis 
Når de særlige skærmregler gælder, må den ansatte godt bruge sine private ting som skrivebord, stol og computer til skærmarbejdet, hvis udstyret opfylder gældende krav fra vejledningen om skærmarbejde. Det betyder f.eks. justerbar stol og en skærm, der er adskilt fra tastaturet.

Opfylder den ansattes eget udstyr ikke kravene, så skal arbejdsgiveren sørge for, at det nødvendige inventar og udstyr er til rådighed for den ansatte. Det er nemlig arbejdsgiverens pligt at sikre, at hjemmearbejdet kan foregå sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt. Det kan arbejdsgiveren f.eks. gøre ved, at den ansatte får arbejdsudstyr som f.eks. computer, skærm, tastatur, mus, stol og lampe fra arbejdspladsen med hjem.
 

Få hjælp og gode råd
Har I spørgsmål til, hvordan I indretter hjemmearbejdspladsen ud fra de gældende krav og regler, så kontakt os på telefon 66 17 34 55 eller mail info@avidenz.dk. 

Vi tilbyder også at hjælpe med at udarbejde APV-spørgeskemaer til jeres hjemmearbejdsplads.

Del dette indlæg:

Andre indlæg

Reglement

Arbejdstilsynet har afskaffet smiley-ordningen

Fra den 1. februar var det slut med de røde, gule og grønne smileyer som Arbejdstilsynet i mere end 15 år har tildelt virksomheder efter et tilsynsbesøg.

Smiley-ordningen erstattes af et nyt system, som blandt andet skal skabe større gennemsigtighed om arbejdsmiljøet på den enkelte virksomhed og motivere virksomheder til at arbejde med arbejdsmiljøet.

Læs hele nyheden
Natarbejder
Reglement

Nye overenskomst-regler for helbredskontrol ved natarbejde

Natarbejde kan være forbundet med helbredsproblemer. Derfor skal natarbejdere tilbydes helbredskontroller for at sikre, at deres helbred ikke tager skade af natarbejdet.
I mange overenskomster, som gælder fra den 1. marts 2024, er parterne blevet enige om at følge Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljøs (NFA’s) anbefalinger om natarbejde.

Læs hele nyheden