Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Frifundet i bødesag

En virksomhed er for nyligt blevet frifundet i Landsretten i en arbejdsmiljøsag, så de slipper for at betale en bøde på 45.000 kroner. Årsagen til frifindelsen er, at virksomheden kunne bevise, at de havde levet op til kravene om instruktion og tilsynspligt.


Vigtigheden af at have styr på instruktion og dokumentation

Ingen må gå på arbejde med risiko for at komme til skade. Det er derfor normalt meget svært at vinde arbejdsmiljøsager ved retten. Denne sag viser dog på alle måder, hvor vigtigt det er for virksomheder at instruere og føre tilsyn med sikkerheden ved enhver opgave. Og ikke mindst også at kunne dokumentere efterfølgende, at der er sket instruktion og tilsyn.
Den frifundne virksomhed gjorde blandt andet det gode, at de altid startede med at gennemgå dagens arbejdsopgaver med hver enkelt medarbejder, inden de blev sendt ud på opgaven.

Virksomheden, der er tale om, er en medlemsvirksomhed hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, og de har for nyligt bragt en artikel, der beskriver sagen nærmere. Du kan læse den her.

Flere fordele ved at leve op til arbejdsmiljøkrav

Der er selvfølgelig en årsag til de dyre bøder, som Arbejdstilsynet kan udstikke. Det er for sikkerhedens skyld, hvilket er det væsentligste at huske, når vi går på arbejde. Nemlig at passe på os selv og hinanden.
Så sørg for at have styr på sikkerheden og de lovpligtige instruktioner af jeres ansatte. Dette medvirker både til at reducere arbejdsulykker, leve op til lovgivningskrav og at I undgår påbud og dyre bøder fra Arbejdstilsynet.

Digitalt system til dokumentation af jeres arbejdsmiljø

Gør det nemt at holde styr på jeres arbejdsmiljø og dokumentere, at I har instrueret jeres medarbejdere korrekt med vores digitale system, SOSWEB.
Her kan I oprette det hele og endda hente instruktionerne, når I er på farten.

Læs mere om SOSWEB her, eller kontakt os på telefon 66 17 34 55 eller mail info@avidenz.dk.


Vi giver gerne en gratis og uforpligtende demonstration af systemet.

Del dette indlæg:

Andre indlæg

Reglement

Arbejdstilsynet har afskaffet smiley-ordningen

Fra den 1. februar var det slut med de røde, gule og grønne smileyer som Arbejdstilsynet i mere end 15 år har tildelt virksomheder efter et tilsynsbesøg.

Smiley-ordningen erstattes af et nyt system, som blandt andet skal skabe større gennemsigtighed om arbejdsmiljøet på den enkelte virksomhed og motivere virksomheder til at arbejde med arbejdsmiljøet.

Læs hele nyheden
Natarbejder
Reglement

Nye overenskomst-regler for helbredskontrol ved natarbejde

Natarbejde kan være forbundet med helbredsproblemer. Derfor skal natarbejdere tilbydes helbredskontroller for at sikre, at deres helbred ikke tager skade af natarbejdet.
I mange overenskomster, som gælder fra den 1. marts 2024, er parterne blevet enige om at følge Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljøs (NFA’s) anbefalinger om natarbejde.

Læs hele nyheden