Undgå påbud med nye tiltag fra Arbejdstilsynet

02.10.2020

Siden den 1. september kan virksomheder indgå en aftale med Arbejdstilsynet om løsning af et arbejdsmiljøproblem - i stedet for at få et påbud og en gul smiley.

Som en del af den politiske aftale fra foråret 2019 om en ny og forbedret arbejdsmiljøindsats har Arbejdstilsynet for nyligt lanceret nye tiltag.

Virksomheder, der ønsker at gøre en ekstra indsats for at styrke arbejdsmiljøet skal i højere grad have mulighed for at løse problemerne. Siden den 1. september kan virksomhederne derfor indgå en aftale med Arbejdstilsynet om løsning af et arbejdsmiljøproblem - i stedet for at få et påbud og en gul smiley.

Det betyder mere konkret, at hvis Arbejdstilsynet på et tilsyn konstaterer et arbejdsmiljøproblem eller har mistanke om, at der på virksomheden er et arbejdsmiljøproblem, kan Arbejdstilsynet tilbyde virksomheden et aftaleforløb. Med aftalen forpligter virksomheden sig til at gøre en ekstra indsats for at forbedre arbejdsmiljøet. Til gengæld får virksomheden ikke et påbud og en gul smiley. Som et vigtigt element i aftaleforløbet tilbyder Arbejdstilsynet at vejlede virksomheden undervejs i forløbet med at løse virksomhedens arbejdsmiljøproblem.

Læs Arbejdstilsynets pressemeddelelse om aftalen her.

 

Arbejdstilsynet rådgiver ikke om konkrete løsninger

Arbejdstilsynet er senere blevet udfordret på, hvad deres hjælp og vejledning omfatter, og her slår de fast, at den ikke indeholder rådgivning om konkrete løsninger. Her skal virksomhederne stadig have fat i en professionel arbejdsmiljørådgiver, som er dem, der har kompetencerne til dette.

Læs mere her.

 

Vær på forkant

Samarbejder I med Avidenz om at udvikle og vedligeholde et godt arbejdsmiljø, så er I på forkant med at forebygge arbejdsmiljøproblemer. Skulle der alligevel opstå en situation, hvor noget skal forbedres, har I en fordel, da I kan trække på alle vores konsulenters forskellige kompetencer, og dermed har I de bedste forudsætninger for at løse tingene i et aftaleforløb med Arbejdstilsynet.

Er I ikke kunde endnu, men vil gerne udvikle jeres arbejdsmiljø, så kontakt os, og vi hjælper med aktuelle problemstillinger eller en overordnet gennemgang af hele arbejdsmiljøet.

Læs mere her, eller kontakt os på telefon 66 17 34 55 eller mail info@avidenz.dk for en uforpligtende snak om mulighederne.