Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Ændringer på løfteborde kan have konsekvenser for sikkerheden

Der er mange, især ergonomiske, fordele ved at anvende løfteborde i produktionen. De reducerer bl.a. nedslidning og akutte sygemeldinger som følge af tunge løft. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at løftebordene anvendes korrekt og ikke ændres væsentligt på uden fornyet risikovurdering og CE-mærkning, for så kan de blive farlige i stedet.

Anvender I hydrauliske sakseløfteborde, skal I bl.a. altid være opmærksom på følgende af hensyn til jeres egen sikkerhed: 

 • Leverandørens brugsanvisning, herunder sikkerhedsforanstaltninger, fastgørelse i gulvet etc.
 • Årligt sikkerhedseftersyn 

Kreative ændringer 

Vi ser mange kreative ændringer på hydrauliske sakseløfteborde, når vi kommer rundt i virksomhederne. Det er desværre ikke dem alle, der opfylder lovkravene i forhold til medarbejdernes sikkerhed. Derfor vil vi her minde jer om, at hvis I har foretaget konstruktive ændringer på hydrauliske sakseløfteborde – eller påtænker at gøre det – som f.eks. eftermontering af en større bordplade, så skal I være opmærksom på følgende forøgede sikkerhedsrisici: 

 • Ændring af bordets stabilitet
 • Ændring af bordets løftekapacitet som følge af forøget egenvægt af bordpladen
   
 • Klemningsfare (fodklemning) mellem underside af den eftermonterede bordplade og gulvet
   
 • Andre risici
   

Når en ændring af en CE-mærket maskine bl.a. medfører en forøget sikkerhedsrisiko, er der tale om en væsentlig ændring, og dermed er der krav om fornyet risikovurdering og CE-mærkning.  

Kontakt os

Har I spørgsmål, eller ønsker I hjælp til risikovurdering og evt. CE-mærkning, så kontakt os på telefon 66 17 34 55 eller mail info@avidenz.dk

Du kan også læ se mere om risikovurdering og CE-mærkning her.

Del dette indlæg:

Andre indlæg